zondag 3 februari 2008

Sexy States

Trouw schreef gister in zijn hoofdcommentaar over de oeverloze aandacht die de Amerikaanse voorverkiezingen krijgen. Want, jawel, het is toch een schande dat een – ik herhaal hem nog een keer – voorverkiezing zo breed in de media wordt uitgemeten. Wij zouden prompt de verkiezingen in Servië vergeten.

Maar goed. Trouw komt dan met prachtige verhalen over de machtigste man (of vrouw) die wordt gekozen. Maar beste mensen van Trouw… Jullie weten ook wel dat dat natuurlijk niet de hoofdreden is waarom half Hilversum afreist naar The States. Het komt gewoon omdat de Amerikaanse verkiezingen hartstikke sexy zijn. Ze hebben gevoel voor entertainment, die Amerikanen. Zowel jong als oud.

Zo grapt Eleanor Roosevelt met Hillary Clinton over keukenmixers. Een vrouw is immers net als een keukenmixer. Je weet pas hoe sterk ze is als ze in de puree zit. Lekker feministisch, die quote. En hij kan ook nog met theezakjes in heet water.

Obama krijgt de zwarte stem op een wel heel letterlijke manier achter zich. Zanger Will.I.Am trommelt half Hollywood op en start zijn eigen LifeAid voor Obama. Kijkt u maar:




Geen opmerkingen: