zondag 17 februari 2008

In love with Obama


Na Oprah Winfrey en half Hollywood begint ook Nederland langzamerhand steeds meer te vallen voor Barack Obama. De man die continu spreekt over geloof, hoop en liefde. De man die het volk raakt alsof hij een combinatie van John F. Kennedy en Martin L. King is. Een man die weet wat mooie woorden zijn.

Vice-premier Wouter Bos is fan, Boris van der Ham ziet Obama wel zitten, mijn tante heeft zelden een man met zoveel charisma gezien en mijn moeder was simpelweg ontroerd na een reportage die ze laatst zag over Obama’s trotse oma die in Kenia vol lof over haar kleinkind sprak. Obama is hip. Obama is zo 2008.

En ik snap er helemaal niks van. Want eigenlijk heeft Obama op de Nederlandse televisie nog niet echt veel inhoudelijks gezegd. Hij is nog een beetje een lege huls, weliswaar charismatisch, maar nog niet echt inhoudelijk. Hoe gaat hij bijvoorbeeld de gezondheidszorg in de VS aanpakken? Wanneer mogen de Amerikaanse troepen zich terugtrekken uit Irak? En wat gaat er gebeuren met de illegale immigranten in The States? Toegegeven, z’n website geeft antwoorden. Maar die inhoud haalt de Nederlandse media niet. Zijn uitstraling wel.

En tja, ook ik zie het, Obama is een mooie man en hij spreekt bevlogen. Maar zullen we eens wat vaker luisteren naar wat hij precies zegt? We gedragen ons momenteel namelijk wel collectief als verliefde tieners die alleen maar het mooie plaatje zien. Wat zijn we bovendien toch geweldig dat we een donkere presidentskandidaat voor de Amerikanen prefereren. In de wetenschap noemen ze dat Multiculturalisme Light.

Afijn, laten we het verder wel leuk houden. Dus hier nog een cadeautje voor alle Obama-fans. Mooi en inhoudelijk. Geniet er van!

2 opmerkingen:

SOTIRIS zei

your blog is really good! http://sot77.blogspot.com

Bert Brussen zei

OBAMA RUUUUUUUUULESSSSSSSSSSSSS!